Over ZAZA

Emel Kisin, de eigenaar van ZAZA Kitchen, raakte op jonge leeftijd geïnspireerd door de Koerdische gerechten van haar moeder.

“Bij familiebijeenkomsten was de tafel altijd vol lekker eten, dat stond centraal voor ons,” vertelt ze. De smaken en geuren zijn haar inspiratie voor koken. Haar familie en vrienden waren vaak verrast door haar nieuwe recepten: “Je moet hier écht iets mee doen!” zeiden ze vaak.

 

De oorsprong

De Zaza zijn een Perzisch volk in Oost-Turkije, verwant aan de Koerden. Ze spreken een taal die, net als het Koerdisch, tot de Perzische talen behoort.

 

 

De Start

In 2011 begon Emel met kookworkshops voor jongeren in Amsterdam Zuidoost. Ze merkte hetzelfde enthousiasme bij de deelnemers als zij vroeger voelde.

“Mijn omgeving en de verschillende culturen inspireren me. Ik wil me aanpassen aan de wensen van mijn klanten. In mijn vrije tijd experimenteer ik, wat je ook terugziet in mijn gerechten. Zo werd ZAZA Kitchen in april 2017 ‘geboren,’” zegt Emel met een knipoog.

 

 

 De Ontwikkeling

“Ik heb de trap genomen, niet de lift. Stap voor stap heb ik bereikt waar ik nu sta en daar ben ik trots op," zegt Emel.

Haar passie, doorzettingsvermogen en creativiteit maken ZAZA Kitchen populair in de regio. De gerechten zijn authentiek en vernieuwend, met ook vegan opties.ZAZA Kitchen gebruikt lokale, verse producten voor hoge kwaliteit.Naast kookworkshops verzorgt ZAZA Kitchen steeds vaker catering voor bedrijfsevents.