Over ZAZA

 ZAZA Kitchen - Emel Kisin

Al op jonge leeftijd raakte Emel Kisin, eigenaar van ZAZA Kitchen, geïnspireerd door de authentieke Koerdische gerechten die haar moeder klaarmaakte.

Tijdens familiebijeenkomsten stond de eettafel altijd vol met de overheerlijke gerechten, eten stond altijd centraal bij ons” geeft Emel aan.

De ingrediënten en de geuren herinnert ze zich nog altijd en vormen een inspiratiebron voor haar passie en dat is KOKEN!

Haar familie en vrienden waren altijd enorm verrast als Emel elke keer iets nieuws had klaargemaakt of had uitgeprobeerd: Je moet hier écht iets mee doen! kreeg ze vaak te horen.

 

ZAZA Kitchen - Oorsprong

De Zaza zijn een Perzisch volk in het huidige Oost-Turkije verwant aan de Koerden. De Zaza spreken een taal die, net als het Koerdisch, tot de noordwestelijke tak van de Perzische talen behoort. 

 

ZAZA Kitchen - De Start

In 2011 is Emel begonnen met het geven van kookworkshops voor jongeren in haar eigen buurt, de meltingpot Amsterdam Zuidoost. Ze zag dezelfde enthousiasme bij deze jonge deelnemers als bij haarzelf destijds. 

Ook mijn omgeving en de verschillende culturen zijn voor mij een bron van inspiratie. Ik wil ook graag mee met de tijd en inspelen op de wensen van mijn klanten. In mijn vrije tijd ben ik daarom altijd aan het experimenteren en dat vind je dan ook terug in mijn gerechten. En zo werd ZAZA Kitchen in april 2017 ’geboren’ “ zegt Emel met een knipoog.

 

ZAZA Kitchen - De Ontwikkeling

“Ik heb niet de lift, maar de trap genomen. Stapje voor stapje heb ik bereikt waar ik nu sta en daar ben ik best trots op zegt Emel. 

Haar passie, doorzettingsvermogen, creativiteit hebben ervoor gezorgd dat ZAZA Kitchen een begrip is in de regio.

De gerechten zijn authentiek en toch vernieuwend, ook vegan gerechten vindt je op het menu. ZAZA Kitchen werkt graag met lokale en verse producten om de hoge kwaliteit te garanderen. 

Naast het geven van kookworkshops wordt ZAZA Kitchen nu steeds vaker gevraagd de catering te verzorgen op diverse bedrijfsevents, o.a.;

  • EndemolShine Nederland BV
  • Hogeschool van Amsterdam
  • Zuidoost City
  • Gemeente Amsterdam
  • Rijkswaterstaat
  • Ixas Gaasperdammerweg BV
  • Stichting 4 en 5 mei Comité
  • ROC Amsterdam
  • SABO Advies
  • Bijlmerbox

 

Ben je op zoek naar een culinaire beleving tijdens een kookworkshop of een cateraar voor een (bedrijfs-)event? Kijk dan op onze Catering- of Buffetpagina voor de verschillende opties.

Heb je hier vragen over of wil je meer informatie? Neem dan contact op met ons via de contactpagina, of via Whatsapp.

 

 

 

ZAZA HomeMade

Hier vind je door Emel zelf gemaakte producten van ZAZA HomeMade collectie, zoals zelfgemaakte pindakaas, oliën, flavored lemonade en nog veel meer.

 

ZAZA HomeDeco

Hier vind je door Emel handgemaakte woon- en kookaccessoires uit de ZAZA HomeDeco collection, zoals lampenkappen, kaarsenhouders en nog veel meer.